Održana završna priredba polaznika/ca Male igraonice za velika prijateljstva

P1030144.thumbnail

06.03. 2009. u dvorani Osnovne škole Orehovica, pred roditeljima i ostalom obitelji, mali polaznici/ce Igraonice pokazali su svoje pjevačko umijeće. Također smo izložili i fotografije iz Igraonice koje su posjetitelji/ce mogli razgledati. Primitkom potvrda i prigodnih poklona, završili smo svakodnevni rad u Igraonici.
Nastavak rada s djecom romske nacionalne manjine u Orehovica nastavlja se već slijedeći tjedan kao redovna predškola Osnovne škole Orehovica. Već u ovom kratkom periodu vidljivi su značajni napreci, što će se dugoročno zasigurno odraziti i na uspjeh u školi koju će ova djeca polaziti od jeseni.
Projekt koji je u kratkom roku pokupio mnogo simpatija i uz uzajamno zadovoljstvo svih partnera, nastojati ćemo nastaviti na isti način u drugoj polovici godine.
Zahvaljujemo se Međimurskoj županiji, a posebno zaposlenicima Odsjeka za Europske integracije, svim uključenim djelatnicima/cama Osnovne škole Orehovica i ravnatelju Sušecu te gospodinu Bukalu, načelniku Općine Orehovica.
U Igraonici su radili/e: Kristina Mlinarić i Marina Kolar (ZORA), Dragan Ignac i Dražen Oršuš (romski pomagači Osnovne škole Orehovica).
Igraonica je ostvarila 210 radnih sati s 25 romskih predškolaca/ki iz Orehovice, a projekt je financiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Međimurska županija. Projekt traje 01.01.-31.03.2009.