Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu

Date:11. sij. 2017.

IzrezakProjekt “Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu” trajao je 12 mjeseci (1.11.2016.-31.10.2017.) i provodila ga je Udruga Zora kao nositelj sa partnerima udrugom mladih “Mladi u EU” iz Šibenika, Centrom za kulturu Čakovec i njihovim programom Kino za mlade, te suradnicima svim srednjim školama iz Međimurske županije.
Pomno osmišljenim aktivnostima uključivali smo, educirali i mentorirali udruge/inicijative mladih i za mlade na temu aktivizma u lokalnoj zajednici, volonterskih akcije i uključivanja volontera, organiziranja kampanja i akcija, povezivanja i jačanja vidljivosti u lokalnoj zajednici te poticanja uključivanja mladih.

Mlade smo kroz sudjelovanje na edukativno mentorskom ciklusu kao i u svim aktivnostima javne kampanje na području 2 županije poticali za preuzimanje i prakticiranje uloge aktivnog građanina u različitim dijelovima društvenog života i rješavanju pojedinih društvenih problema. Nakon provedbe projekta imaju sva potrebna znanja za samostalnu provedbu aktivnosti u svojim udrugama, umreženi su za sadašnje i buduće aktivnosti te spremni povećati svoju vidljivost na lokalnom (i/ili nacionalnom području).
Svim aktivnostima u javnoj kampanji (radijske emisije, tematska projekcija, Kino za mlade, javne akcije, Festival “Aktivno sudjelujem”, distribucija edukativno promotivnog materijala) podizali smo razinu informiranosti mladih o njihovim pravima i mogućnostima te o programima i uslugama koje im se nude u lokalnoj zajednici.
Projekt podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u vrijednosti projekta 92.888,00 kn, a podržavaju i Grad Čakovec s 8.500,00 kn te Međimurska županija s 7.000,00 kn.Ministarstvo-za-demografiju-obitelj-mlade-i-socijalnu-politiku-NOVI-LOGO

mž logo

grad čk logo