Doprinos mladih: za manje vršnjačkog nasilja

Date:05. ruj 2018.

LOGO privremeniProjekt “Doprinos mladih: za manje vršnjačkog nasilja” građanska je akcija natječaja “Naš doprinos zajednici” koju provodi Udruga Zora.

Ova građanska akcija za cilj ima povećati aktivizam mladih i stvoriti zajednicu s nultom stopom tolerancije na nasilje. Mladima prenosimo znanje o vršnjačkom nasilju, njegovim posljedicama i o važnosti prevencije i reakcije na vršnjačko nasilje. Također, potičemo mlade na aktivno djelovanje i uključivanje u osmišljavanje i provedbu volonterskih aktivnosti u lokalnoj zajednici.

Građanska akcija je trajala od 05.09.2018. do 04.12.2018. Vrijednost građanske akcije iznosi 14.900,00 kn.

Za mlade smo organizirali prikazivanje dviju predstava “The Wall” koje izvodi Dramski studio Dada Kazališne družine Pinklec u Centru za kulturu Čakovec i Domu kulture Grada Preloga. Organizirali smo 11 javnih akcija u čije osmišljavanje su se uključili i mladi. Kroz podjelu letaka smo informirali mlade i građane o vršnjačkom nasilju, a uz pomoć Facebook okvira i poruka protiv vršnjačkog nasilja širili smo poruke nenasilja. Prikupljeno je preko 400 fotografija. Na kraju projekta izradili smo edukativni video s informacijama o vršnjačkom nasilju i prikupljenim fotografijama koji možete pronaći na Youtube kanalu Udruge Zora.

Udruga Zora je korisnica podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u sklopu natječaja Naš doprinos zajednici. logo zaklada