Istakni se, osvoji posao!

Date:23. ožu 2015.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Čakovec kao nositelj i udruga Zora kao partner provode projekt ”Istakni se, osvoji posao!”. Projekt je financiran u sklopu grant sheme „LOKALNE INICIJATIVE ZA POTICANJE ZAPOŠLJAVANJA – FAZA II“ od strane Europske Unije u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala.

Trajanje projekta je 24.02.2015. – 23.06.2016., dok je vrijednost projekta 58.879,02 EUR, sufinanciranje EU: 55.116,65 EUR

Cilj projekta je podizanje kompetencija i vještina traženja posla nezaposlenih osoba iz Međimurske županije kroz usluge Klubova za zapošljavanje. Ciljne skupine su nezaposlene osobe kao sudionici Klubova za zapošljavanje i nezaposlene osobe kao voditelji Klubova za zapošljavanje.

Provedbom projekta pružit će se potpora nezaposlenim osobama kroz razvijanje inovativnih metoda traženja posla, usklađenih s aktualnim potrebama tržišta rada. Planirane aktivnosti pomoći će nezaposlenim osobama u stjecanju samopouzdanja i motivacije u aktivnom traženju posla. Aktivnosti uključuju stjecanje vještina za traženje posla, podršku u razvoju karijere i traženju posla, u pisanju životopisa, simulacije i tehnike intervjuiranja, predstavljanje poslodavcima, podizanje samopouzdanja i motivacije, razvijanje komunikacijskih vještina…

Sve aktivnosti provoditi će se u novootvorenim Klubovima za zapošljavanje u gradovima Čakovec, Mursko Središće i Prelog.