“Klupice prijateljstva”

Date:15. velj 2017.


klupice“Klupice prijateljstva”
građanska je akcija natječaja “Naš doprinos zajednici” koju provodi udruga Zora u suradnji s Graditeljskom školom Čakovec i njenim Učeničkim domom te Gradom Čakovcem.

Ova građanska akcija odgovor je na jednu od definiranih potreba projekta “Moje mjesto u zajednici”, a to je uređenje klupica na području Perivoja Zrinskih Čakovec. Te klupice su izlizane i onečišćene izmetom vrana koje u pretjeranoj mjeri obitavaju u parku, zbog čega je nekoć mjesto druženja građana mahom prazno. Također, želimo povezati sve građane, udruge i institucije kako bi vratili parku percepciju “sigurnog mjesta”, ugodnog i pogodnog za boravak i druženje mladih i građana. Suradnja s Graditeljskom školom Čakovec od velike je važnosti jer učenike potičemo na volontiranje, povezujemo učenike hrvatske i romske nacionalnosti i učimo ih na buduće aktivno djelovanje u zajednici kroz empatiju.
Akcija traje 3 mjeseca, od 15.2. do 15.5.2017, a kroz tri radne akcije brušenja drvenog i metalnog dijela, stavljanja zaštitnih boja na iste te bojanjem-ukrašavanjem klupica obnoviti ćemo najmanje 16 klupica. Po završetku radova svaka će klupica dobiti i graviranu pločicu s podacima o građanskoj akciji.

Ovaj projekt financira Regionalna zaklada za lokalni razvoj ZAMAH u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

 

nzzrcd logo zamah logo