Lijepo je pokloniti

Date:04. lis 2019.

“Na radionicu “Mladi kao pokretači društvenih promjena” upisao sam se prvenstveno zbog fotografskog dijela. Htio sam naučiti osnove baratanja novim digitalnim fotoaparatom kako bih pokušao napraviti što bolje fotografije. Tijekom same radionice imali smo prilike saznati teorijski i praktični dio te se sve svodilo na glavni cilj, a to je napraviti što kreativniju fotku kako bi ciljano pokazali da i mladi mogu biti pokretači novoga društva. U dobu kad su generacije prikovane za internet i mobitele, lijepo je krenuti u prirodu, promatrati ljude, upoznavati svemir, a naposljetku bio dio promjene kakvi samo želimo biti. Moja fotografija je inspirirana mojom najdražom osobom, kćerkicom Leonom koju od malih nogu učimo dijeliti stvari, širiti pozitivu i ljubav prema svima. Tako je i nastala spontana fotografija gdje je “uhvaćena” kako želi podijeliti svoju čokoladu, koju je dobila od Uskrsnog zeca, sa svojim tatom. Na ovakvim radionicama može se svašta naučiti, jer već samom prijavom pokazuješ proaktivnost, dakle želju da nešto napraviš od sebe, za sebe i za svoje društvo. Na kraju svega, ovu fantastičnu izložbenu sliku dobili smo kući te već krasi ured Potepuha. Hvala na svemu!”

– Nikola Balent, autor fotografije “Lijepo je pokloniti”

ZORA 2019 - Balent Nikola - Lijepo je pokloniti