Mladi za ljudska prava

Date:27. velj 2015.

mladi za ljudska prava 3

Započeo je novi projekt “Mladi za ljudska prava” kojeg provodimo s partnerima Školom animiranog filma (ŠAF) i Graditeljskom školom iz Čakovca te suradnicima Gimnazijom Josipa Slavenskog, Srednjom školom Čakovec, Ekonomskom i trgovačkom školom, Tehničkom školom i Gospodarskom školom Čakovec. Podržava ga Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a trajati će do 28.8.2015.

U aktivnosti projekta uključiti ćemo učenike/ce svih srednjih škola iz Čakovca i educirati ih o ljudskim pravima i aktivnom građanstvu. Nakon toga proći će i edukaciju o izradi animiranih filmova, a također će kreirati animirani film o važnosti zaštite ljudskih prava koji ćemo prijaviti na razne festivale. U sklopu javne kampanje koju ćemo zajednički provesti u svrhu ostvarenja ljudskih prava u svakodnevnom životu kroz promicanje vrijednosti nenasilja, tolerancije, solidarnosti i rodne ravnopravnosti educirati ćemo mlade Međimurske županije te ih poticati na aktivno sudjelovanje u društvu. Mladi će imati prilike sudjelovati na edukacijama, javnim akcijama, natječaju za najbolju fotografiju, a najistaknutiji volonteri i sudionici biti će nagrađeni i besplatnim putovanjem na filmski festival.

Uz novu suradnju na ovom projektu sa udrugom ŠAF, isprobati ćemo nove metode rada i uvesti edukativni animirani film kao alat primjeren i zanimljiv mladima, a koji će u sklopu građanskog odgoja moći koristiti nastavno osoblje iz cijele Hrvatske.

Edukacije za mlade počinju već u veljači, stoga nas ubrzo očekuju razna ostvarenja aktivnih mladih ljudi koji su si uzeli za zadatak barem malo poboljšati našu lokalnu zajednicu.

Također pogledajte 16 glava za ljudska prava – 16 minds for human rights (5 min) animirani je film nastao u sklopu projekta “Mladi za ljudska prava” udruge Zora. Film je besplatan i namijenjen je slobodnom prikazivanju u edukativne svrhe.