Šutnja nije zlato

Date:04. lis 2019.

“Prisustvovanje Zorinoj radionici „Mladi kao pokretači društvenih promjena“ dalo mi je novog saznanja za semantičko promišljanje i izražavanje kroz medij fotografske slike. Radionica se sastajala jednim dijelom od učenja novih tehnika i vještina u području digitalne fotografije, drugim dijelom od kolektivne diskusije svih kolega polaznika o aktualnim društvenim temama koje se ponajprije dotiču mlade populacije na području Međimurske županije. Moja fotografija inspirirana je pasivizmom kao poželjnom društvenom normom! Kontroliranje i manipuliranje ljudskim mišljenjima i osjećajima je nešto što je danas postalo normalno, zato aktivizam ne dopušta da drugi odlučuju o nama.
Aktivan član u zajednici ima poticaj na konkretno djelovanje u društvu koje ga okružuje. Uključivanje u Zorinu radionicu digitalne fotografije donijelo mi je razumijevanju novih vještina iz područja digitalne fotografije, kao i razvijanje kritičkog ponašanja i razmišljanja kroz medij fotografske slike na temu mladi kao pokretači društvenih promjena.”

– Ana Toplek, autorica fotografije “Šutnja nije zlato”

ZORA 2019 - Toplek Ana I - Šutnja nije zlato